Ранглисти

Начало » Ранглисти

Ранглистите на BGorienteering.net дебютираха през 2019 г. В първото си издание те обхващаха участниците във възрастови групи М12, Ж12, М14 и Ж14. Място в тях намира всеки състезател, който е завършил поне едно състезание по лятно ориентиране през сезона.

През 2020 г. се добавиха възрастови групи М16, Ж16, М18, Ж18

Често задавани въпроси

Класирането се базира на точкуване, в зависимост от мястото, на което е състезателят. Към него ще се добавят бонус точки.

Последният във всяко състезание ще получава по 1 точка, а всеки над него с точка повече в зависимост от мястото си. Челната тройка във всеки старт ще носи допълнителни точки. Това се отнася отделно и за състезанията с повече от един старт (с общо класиране от един, два или повече).

Състезанията през годината няма да бъдат класифицирани и разделяни според значението им. Няма да има значение дали участието е на регионален старт, национална купа или държавно първенство. Естественото категоризиране ще се осъществява в зависимост от броя на участниците.

Често задавани въпроси

Ранглистите се обновяват след всяко състезание. BGorienteering.net  публикува първите петима състезатели в класирането, а подредбата до 20-то място може да се види от регистрираните потребители.

Ранглистите за 2019 г.  (нужна е регистрация в сайта)
мъже 12
мъже 14
жени 12
жени 14