Купа “Тетевен” отпада!

Начало » Купа “Тетевен” отпада!

Медали Купа "Тетевен"Състезанията а купа “Тетевен” се отлагат, а причината е сложната епидемиологична обстановка в страната и в частност града, съобщиха организаторите.

В последните няколко часа преди крайния срок за заявки те скочиха три пъти до близо 250 участника, повечето от които трябваше да стартират и в трите старта.

Според информацията, местните власти са изразили притеснение относно отговорността за толкова хора и са поискали отлагане на състезанието.

Организаторите декларираха готовно”,nстта си за провеждане на стартовете и днес дори пуснаха стартовите списъци.

“Уважаеми ориентировачи, за мое огромно съжаление ви уведомявам, че поради влошената обстановка в страната, както и високата рискова ситуация с CV19 в Тетевен, с цел опазване здравето на хората, организаторите в лицето на Община Тетевен, СКО „Вежен Тетевен“, СТД „Вежен“ и БФО взехме трудното, но според нас единствено и правилно решение, състезанието да се отложи. Идеята е то все пак да се проведе при възможност под една или друга форма и при евентуално стабилизиране на ситуацията. Искрено съжалявам, че за втора поредна година отлагаме нашето състезание, но здравия разум предполага да вземем това решение!”, обяви във Фейсбук главният организатор Стефан Стефанов.

Абонирайте се за канала Orienteering Bulgaria в YouTube