За първи път ориентиране на спортния празник на СПРИНТ и Viasport.bg

Третият детски спортен празник на списание СПРИНТ и Viasport.bg, организиран от S Media, се очаква да събере над 400 деца и общо над 3000 души по алеите на Борисовата градина в София на 1 юни 2019 г.

Под мотото “Нека спортуваме заедно” единственото спортно списание в България и единственият сайт за детско-юношески спорт, съвместно със Столична община и инициативата София – Европейска столица на спорта, ще предоставят възможност на децата да премерят сили в три основни спорта – лека атлетика, волейбол и баскетбол, както и да се пробват силите си в шест други спорта, които ще бъдат с демонстративен характер.

Това са фехтовка, карате, кикбокс, спортна гимнастика, Fit Kid и за първи път – ориентиране.

Празникът ще е в сърцето на Борисовата градина – детската площадка “Слончето” и алеите към Езерото с лилиите. Надпреварите и различните други активности ще са във времето от 10 до 16 часа в Деня на детето – 1 юни, събота.

За по-добра организация на състезанията по лека атлетика, волейбол и баскетбол е желателно предварително записване на events@s-media.bg, като крайният срок е 26 май 2019 г.

Паралелно с провеждането на демонстративните спортове гостите на празника и техните деца ще могат да получат информация и специализирани консултации от професионални треньори и специалисти.

Освен масовото спортуване и запознаването с нови спортни дисциплини, празникът има за цел да изгради култура и отговорност у децата към парковата среда като място за отдих и развлечения.

За всички участници са осигурени предметни награди.

За ориентирането
За тези, които за първи път се запознават с нашия спорт, ще има изграден лабиринт, а напътствията ще бъдат давани от квалифицирани специалисти от клуба “НСА-Сивен”. За по-напредналите деца ще има маршрут в района, който ще е с тренировъчен характер.

Абонирайте се за канала Orienteering Bulgaria в YouTube