Дизела и Кристина Иванова шампиони в маратона

Кирил Николов-Дизела от отбора на Вариант 5 и Кристина Иванова от Младост са шампионите на българия в ДП Маратон, който се проведе край с. Рельово, близо до Самоков.

Ултрадългите маршрути от по над 15 км за жените (по вариант) и близо 19 за мъжете (дистанцията на победителите – б.а.) бяха истинско предизвикателство, в което успехът дойде при най-подготвените и физически, и психически.

Дизела мина дистанцията за 2:04:15 часа, изпреварвайки с малко над 9 минути втория – Ивайло Каменаров от отбора на Компас Крос. Трети е Боян Софин от НСА-Сивен с изоставане от почти 14 минути.

При дамите очаквано разпределението на първите две места беше оспорено от националките и съотборнички в Младост Кристина Иванова и Лилиана Гоцева, като Гоцева остана втора, на 9:30 минути изоставане.

Третото място е за Антоанета Дяксова от отбора на Карлък.

При 18-годишните шампиони са Ясна Петрова от Истрос и Калоян Петров от Вариант 5.

Титлите при 20-годишните отидоха при Андрея Дяксова от Карлък и Петър Борисов от Компас Крос.

В групата на 35-годишните първенци са Люсил Шателон от НСА-Сивен и световният шампион за ветерани Цветан Тодоров от Бегун.

При 40-годишните Димитър Давидов от Маратонец е най-добър при мъжете, а Елена Гвоздейкова от Сини Камъни при жените. Тодорка Каменарова от Компас Крос и Петър Тодоров от Вариант 5 пък бяха най-бързи в групата м/ж 45.

Петя Колева от Валди и Пламен Иванов от Бегун са най-добри при 50-годишните, а в следващата по взраст група златните медали са за Петя Димитрова от Браун Тим и Георги Далаков от Сърнена гора.

Станислав Казус спечели титлата при 60-годишните мъже, а при 65-годишните първи е Стефан Димитров от Истрос.

Вижте резултати и сплитове

Абонирайте се за канала Orienteering Bulgaria в YouTube