Определиха съставите на националните отбори за EYOC 2022

Начало » Определиха съставите на националните отбори за EYOC 2022

Национален отборВторият ден на купа “България” се оказа решаващ за почти всички възрастови групи, в които се определят национални отбори за предстоящите EYOC 2022 в Унгария. Това беше и последният шанс за събиране на точки, който бе използван умело от някои от състезателите.

В групата на момчетата до 16 г. се класираха Джан Ахмедов от Вариант 5 Търговище, Никола Карачоров от Бегун Варна, Светлозар Колев от Чумерна Твърдица и Антон Христов от Трапезица 1954 Велико Търново.

В групата на 18-годишните класиралите се са Здравко Колев от Север Плевен, Тервел Драгоев от Вариант 5, Стефан Димитров от Компас Крос Русе и Даниел Генчев също от Компас Крос.

При момичетата до 16 години България ще бъде представена от Ивана Педева от НСА Сивен София, Рая Асенова от Истрос Русе, Ния Онуфриева от Вариант 5 и Марта Русева от Трапезица 1954.

Момичетата до 18 години пък са в състав: Ренета Ненкова от Вариант 5, Яна Илиева от Вариант 5, Десислава Бахчеванова от Компас Крос и Карина Георгиева от Академик Варна

С най-много представители е Вариант 5 – петима. Следва го Компас Крос с трима, Трапезица с двама и Север, НСА-Сивен, Бегун, Чумерна, Истрос и Академик с по един.

EYOC 2022 започва на 1 юли с моделно бягане, на 2-ри е дългата дистанция, ден по-късно е спринтът, а щафетата слага край на шампионата на 4 юли.