Купа “Тетевен” отпада!

Начало » Купа “Тетевен” отпада!

Медали Купа "Тетевен"Състезанията а купа “Тетевен” се отлагат, а причината е сложната епидемиологична обстановка в страната и в частност града, съобщиха организаторите.

В последните няколко часа преди крайния срок за заявки те скочиха три пъти до близо 250 участника, повечето от които трябваше да стартират и в трите старта.

Според информацията, местните власти са изразили притеснение относно отговорността за толкова хора и са поискали отлагане на състезанието.

Организаторите декларираха готовно”,nстта си за провеждане на стартовете и днес дори пуснаха стартовите списъци.

“Уважаеми ориентировачи, за мое огромно съжаление ви уведомявам, че поради влошената обстановка в страната, както и високата рискова ситуация с CV19 в Тетевен, с цел опазване здравето на хората, организаторите в лицето на Община Тетевен, СКО „Вежен Тетевен“, СТД „Вежен“ и БФО взехме трудното, но според нас единствено и правилно решение, състезанието да се отложи. Идеята е то все пак да се проведе при възможност под една или друга форма и при евентуално стабилизиране на ситуацията. Искрено съжалявам, че за втора поредна година отлагаме нашето състезание, но здравия разум предполага да вземем това решение!”, обяви във Фейсбук главният организатор Стефан Стефанов.