Бюлетин за купа “3 март”

Организаторите на състезанието по ориентиране за купа “3 март” публикуваха бюлетина на събитието. То ще се състои на 1 март 2020 в района на с. Къртожабене, близо до Плевен Вижте бюлетина Read more »

Нови проблеми пред ДП ски ориентиране

По информация от Комитет ски ориентиране, отпада възможността ДП по ски ориентиране за 2020 година да се проведе на “Юндола” – “Старина” – “Куртово”“ поради липса на сняг. Това написа сайтът на... Read more »

Бюлетин за купа “Пазарджик 2020”

Организаторите на състезанията за купа “Пазарджик 2020” публикуваха бюлетина на събитието. То ще се състои на 7 и 8 март в района на Пазарджик и местността Ливадите. В първия ден са предвидени... Read more »

Матиас Кибурц над всички на Maximus O-Meeting

Иберийският полуостров е предпочитано място за елита на ориентирането в подготовката преди новия летен сезон. Maximus O-Meeting, близо до Мадрид събра някои от най-сериозните имена и със сигурност такива, които ще се... Read more »

Всички подрастващи на купа “Великден” 2020 отново ще бъдат подпомогнати

Христиан Фиехтер, основен спонсор за подрастващите, ще подкрепи купа “Великден” за пореден път. Всички клубове, които работят с деца ще бъдат облекчени и подпомогнати, съобщиха организаторите. Предвид икономическите условия в България, и... Read more »

СКОБ Младост и Кристина Иванова показаха на жители на Благоевград какво е ориентиране

Няколко дни преди старта на сезона, клубът по ориентиране Младост Благоевград даде старт на инициативата си, с която има за цел да покаже на деца и възрастни какво е ориентиране. Под вещото... Read more »

Златните 20: Правилото “нагоре побеждава надолу”

Бягането по баир нагоре ви забавя повече, отколкото бягането по надолнище ви забързва. Бягането надолу не може да компенсира всичката изразходвана енергия за изкачването нагоре. Това е така, защото когато краката докосват... Read more »

Ивайло Вълев и Милена Савова първи на кроса в Троян

Ивайло Вълев от Север Плевен и Милена Савова от Браун Тийм спечелиха тазгодишното издание на Националния крос “По стъпките на Васил Левски”, който се проведе днес. При мъжете Вълев премина 12-те киломентра... Read more »
Финал купа Идеал Стандарт

Симоне Нигли за разликите в терените

Многократната световна шампионка по ориентиране Симоне Нигли, която започва работа с националния отбор на Швеция обяснява как точно ще помага на Туве Александершон, Густав Бергман и останалите в битките им по континенталните... Read more »

Симоне Нигли се мести в Швеция

снимка: Facebook 23-кратната световна шампионка по ориентиране Симоне Нигли, която се отказа от елитния спорт през 2013 година, все още държи топ-клас нивото си. През тази година на нея й предстои ново... Read more »