Станимир Беломъжев

12-то място за Тачо на преследването

Световният шампион Станимир Беломъжев се нареди 12-ти в преследването от втория ден на световното първенство по ски ориентиране в Естония. Той тръгна с малко по-малко от две минути след първия по маршрута,... Read more »
Станимир Беломъжев

Историческа титла за Естония и стабилно българско участие на WSOC 2021

С девето и 29-то място за България започна световното първенство по ски-ориентиране, което се провежда в Естония. Станимир Беломъжев остана девети в спринта с изоставане от 1:40 минути от победителя Владислав Киселев... Read more »
Контролна точка

Покана за купа “София”

Организаторите на състезанията за купа “София” публикуваха поканата на събитието. То ще се състои на 13 и 14 март в района на кв. Бистрица, близо до София. Вижте поканата Read more »
Контролна точка от купа "Дряново"

16-ти брой на сп. “BG Ориентиране”

Българската федерация по ориентиране издаде 16-я брой на сп. “Bg Ориентиране”, който излиза след дълга пауза. В него ще откриете: Ориентиране 2020,година на предизвикателства …4 Коло-инвазия в село Зараево …7 Ски-ориентиранетопо света... Read more »
Точка К, Велинград

Бюлетин за купа “Търново”

Организаторите на състезанията за купа “Търново” публикуваха бюлетина на събитието. То ще се състои от 19 до 21 март в района на гр. Лясковец. Вижте бюлетина Read more »
Последна контролна точка на третия ден на купа Пазаржик 2020

Бюлетин за купа “Пазарджик”

Организаторите на първия старт от състезанията по лятно ориентиране за купа “Пазарджик” публикуваха бюлетина на събитието. То ще се състои на 6 и 7 март в района на местността Ливадите, близо до... Read more »
Ясна Петрова, Велинград

Ясна Петрова с медал на 3000 м на Балканския шампионат

Пет медала спечелиха атлетите ни от балканския шампионат за юноши и девойки в в София. Сребърни отличия заслужиха Георги Христов и Пламена Миткова. Христов финишира втори на 60 м с 6.89 сек,... Read more »
Национален крос по стъпките на Васил Левски 2021

Ориентировачи доминираха на кроса в Троян

25 ориентировачи спечелиха места в челните тройки на 14-те групи от Националния крос “По съпките на Васил Левски”, който се проведе днес между Троян и Орешак. Над 200 състезатели от клубове по... Read more »

Познати победители и на дългата на ДП ски ориентиране

Станимир Беломъжев от СКИ Хемус Троян и Андрея Дяксова от Карлък Смолян очаквано спечелиха златните медали в дългата дистанция от програмата на ДП ски орирнтиране, което се провежда край Белмекен. Беломъжев остави... Read more »
Станимир Беломъжев на esoc 2019

Поредни титли за Беломъжев и Дяксова

Станимир Беломъжев от СКИ клуб Хемус Троян продължи дългогодишната си доминация в индивидуалните дисциплини от Държавните първенства по ски ориентиране с пореден успех – в спринта от тазгодишния шампионат край Белмекен. Мартин... Read more »