12-то място за Тачо на преследването

Начало » 12-то място за Тачо на преследването


Световният шампион Станимир Беломъжев се нареди 12-ти в преследването от втория ден на световното първенство по ски ориентиране в Естония.

Той тръгна с малко по-малко от две минути след първия по маршрута, който замени класическата дълга дистанция в програмата. До последната обиколка той се движеше на време, което можеше да му осигури пето място, като малко преди последната смяна на картата изненада групата, с която беше с бърз вариант вариант, който го нареди на малко над две минути след лидерите.

Станимир БеломъжевВ този момент обаче за една от последните точки той изостана, за да завърши на над 4 минути след шампиона Аудун Хемдал от Норвегия. След скандинавеца останаха трима руснаци – Ламов, Киселев и Горланов.

При жените Андрея Дяксова запази позицията си от спринта и финишира 29-та. Там Дейзи Кудре от Естония не успя да задържи аванса си от предния ден и финишира втора след Лиса Ларсен от Швеция. В борбата за среброто шведката Евелина Викбом остана трета, а Алена Трапезникова от Русия не успя да стигне до медала за няколко секунди.

Андрея ДяксоваУтре е почивен ден, а в събота очакваме с нетърпение коронната дисциплина на Станимир Беломъжев – средната дистанция.