Ще се видим отново през февруари

Начало » Ще се видим отново през февруари

Контролна точка и финал КабилеСъс състезанието за купа “Кабиле” и скоростното изкачване на Зайчи връх вчера беше сложен край на най-шантавия сезон по ориентиране в историята на този спорт у нас, а и вероятно в света.

Някои състезания бяха отложени, но все пак се проведоха, други така и не се сътояха, след като и второто им насрочване беше провалено. Националните отбори пък се събираха само за тренировка. Нямаше Тиомила, Юкола, Световно първенство и Европейски за подрастващи.

И все пак вчера близо 80 участника казаха “Чао” на спортната 2020 г. с надеждата тя да не се повтаря повече.

Състезателите се съревноваваха в три отворени маршрута – къс, среден и дълъг.

В късия маршрут победител при момчетата е Никола Делчев от Компас 1994. Най-добре от момичетата се престави Мария Делчева от същия отбор.

В средния най-добра от всички беше състезателката с най-много точки в групата на 12-годишните момичете – Преслава Господинова от Сърнена гора, а от момчетата – Даниел Йорданов от Хасково.

Божидар Куртев от Вариант 5 се справи най-добре в дългия маршрут, а Емили Александрова също от Вариант 5е първа при момичетата.

Състезания ще има чак през февруари, но Bgorienteering.net е тук и няма да ви остави да скучаете през цялото това време. Абонирайте се за канала в Ютуб, последвайте ни във Фейсбук и Инстаграм и се включете в групата “Ориентирането – начин на живот”.

Вижте сплитовете

Вижте резултатите