Щафета и Дълга за десерт на WOC 2021

Начало » Щафета и Дълга за десерт на WOC 2021

ЛибереСветовното първенство по ориентиране започва в събота след две години чакане и временно отлагане на спринтовото шоу в Дания. Организаторите върнаха все пак късата дистанция, а самия шампионат след първите пет старта продължава с последните два – щафета и дълга дистанция.

На 8 юли държавите участници трябва да са наясно със селекциите си за щафетните бягания. В 17:10 ч. българско време жените ще дадат старт на атрактивното бягане, което ще се проведе на класическия континентален терен в Кокоринско. Той е от средно до силно пресечен с разлика в надморската височина от малко над 100 метра, но със сложни теренни форми и много скали.

Предимно борова гора с отлична видимост, ограничена само на отделни места със смесени насаждения. Проходимоста е добра с условието, че често ще е затруднена от стръмните склонове и големите скали. На места има и високи храсти. Пътната мрежа обаче е много добре развита.

Дължините на маршрутите ще варират от 4.1 км за жените до 5 при мъжете с доста сериозни сборни изкачвания.

Стара карта

9 юли е денят, в който ще кажем Чао на WOC, но как – с дълга дистанция на почти същия район, който обаче в тази си част е с доста по-голяма разлика в надморската височина – близо 400 метра разлика от най-ниската до най-високата точка. Състезателите трябва да внимават с така широко рекламираните в социалните мрежи по време на лагерите огромни скали.

Жените трябва да се готвят за 9.5 км маршрут (по права линия) с почти 700 м изкачване. При мъжете нещата ще са повече от жестоки – 13.6 км и над 1 км сборно изкачване.

Стара картаКарта дълга
Следва: Любопитна информация за участниците


Важни връзки