Шок за Туве, радост за Естония и Швеция

Начало » Шок за Туве, радост за Естония и Швеция

Класиране мъже среднаИзненадващите резултати на Европейското първенство по ориентиране в Естония продължиха да валят и днес, по време на финала на средната дистанция.

Районът беше познат на участниците от дългата дистанция, когато бягаха в източната му част, и това предразположи за нови изненади. И те в крайна сметка се случиха.

При жените голямата фаворитка Туве Александешон остана на шокиращото 14-то място на огромна за класата й разлика от шампионката Симоне Аберсолд от Швейцария. Втората позиция изненада всички – естонката Евели Касику, която дълго време седеше на стола на лидера. Третото място остана за шампионката от дългата Венла Харю от Финландия.

Класиране жени среднаТрима шведи окупираха първите места при мъжете, но подредбата не беше очакване. Първи е Албин Ридефелд, следван от Антон Йохансон (световен младежки шампион на дългата дистанцияот първенството в България през 2014 г.), а третата позиция остана за фаворита Густав Бергман. Каспер Фосер и Матиас Кибурц, които се сочиха като претенденти за първите места, заеха позиции далеч от първите.

Българските представители се включиха в Б-финалите. При мъжете Теодор Йорданов е 49-ти, Валентин Шишков 58-ми, а Ивайло Каменаров не стартира. Андрея Дяксова е 18-та, а сестра й Евангелина се нареди 38-ма.

Официални резултати
Mъже
Жени
B-Final мъже
B-Final жени

Live Tracking
Жени

Mъже

Б-финали
Жени
Mъже