Феновете на баира се събраха на купа “Ветеран” и “Мисионис Трейл” в Търговище

Начало » Феновете на баира се събраха на купа “Ветеран” и “Мисионис Трейл” в Търговище

Купа Ветеран 2021Близо 200 състезатели участваха на традиционния старт за купа “Ветеран”, подгряващ голямото събитие Мисионис Трейл, което се завърна след година извън календара.

Николай Димитров от Браун тим още веднъж показа, че му е рано да се нарича “ветеран”, като се разправи с конкуренцията на Валентин Шишков от Трапезица и Христо Кавалски от Вежен с респектираща разлика във времето.

При дамите Кристина Иванова от Младост беше убедителна пред Велерия Димитрова от Браун тим и Ренета Ненкова от Вариант 5.

Състезанието се проведе в района на хижа Младост, откъдето на следващия ден минаваше и маршрута на Мисионис Трейл, който събра любителите на по-екстремните бегови усещания.

Мисионис 2021Йордан Тодоров спечели “Мисионис Трейл” 2021, изминавайки 28.6 км за 2:27:36 часа, като изпревари с около 20 секунди Даниел Кубашлиев. Трети на малко над две минути е Стилиян Аврамов.

Кристина Иванова спечели при дамире с 2:50:09, следвана от Валерия Димитрова с 3:13:14 ч., а трета е Йоана Маджарова.

Ориентировачите доминираха на 11.2 км. Преслав Щерев е първи, а трети артин Аргиров. Между тях се нареди Борис Алексиев. При дамите първа е Билсерин Сюлейман, следвана от Ренета Ненкова и Анна Мария Богданова.

В късата дистанция при мъжете най-добро време даде Калоян Ангелов, следван от две девойки под 18 г. – Мая Русева и Ясемин Занкова.

Вижте резултатите от Мисионис Трейл

Вижте сплитовете на купа Ветеран

Вижте класирането на купа Ветеран