Тежки терени и отлично настроение на купа “Тетевен”

Начало » Тежки терени и отлично настроение на купа “Тетевен”

Станимир БеломъжевСлед няколко отлагания в последните години, клуб “Вежен” Тетевен успя да организира традиционното състезание за купа “Тетевен”, което събра близо 300 състезатели от цялата страна, включително световен шампион по ориентиране.

За тях бяха приготвени две тежки средни дистанции в Тетевен и Рибарица и нощен спринт по улиците на града, който вдигна на максимум настроението на всички участници.

Организаторите бяха избрали едно от “по-равните” места за арена на първия ден, но състезателите трябваше да катерят тежки изкачвания и да преодоляват стръмни слизания по склоновете. Най-добре при мъжете се справи световният шампион по ски ориентиране Станимир Беломъжев (СКИ Хемус Троян), следван Христо Кавалски от Вежен и Николай Димитров от Браун тим. Тримата се събраха в едва 18 секунди разлика.

Патриция Пешева от Берковица беше най-бърза при жените, следвана от Антония Георгиева (Браун тим) и Силвия Шандуркова от Узана.

Вижте резултати
Вижте сплитове

Състезателки ориентиранеЖителите на Тетевен нямаше как да не забележат, че няколко десетки мъже, жени и деца се събират край река Вит в първите минути след залеза със запалени светлини на главите си. Нощният скорелауф вдигна настроението и емоциите на участниците, като в същото време изпита до краен предел възможностите им на ориентировачи.

След ефектните стартове близо 200 души се пръснаха във всички посоки по улиците на Тетевен. В края на състезанието Боян Софин от Соколец и Антония Георгиева от Браун тим бяха най-добри в елитната група.

Голямо предизвикателство за всички участници се оказа една от контролните точки, която бе пропусната от огромна част от състезателите.

Вижте резултати
Вижте сплитове

финал нощноВторият старт събра участниците в Рибарица при чудесно време, но не по-малко изкачвания и предизвикателства по маршрутите. Крайният успех в елита е за Станимир Беломъжев, който победи убедително в общото класиране Николай Димитров. Трети е Боян Софин.

Антония Георгиева е първа при дамите, следвана от Силвия Шандуркова и Стефания Димитрова от Браун тим.

Вижте сплитове
Вижте общото класиране

Контролна точка - Рибарица