Студ, дъжд и мъгла “зарадваха” 300 състезатели на ДП Нощно

Начало » Студ, дъжд и мъгла “зарадваха” 300 състезатели на ДП Нощно

Нощно - контролна точкаСъс студ, дъжд и мъгла посрещна снощи Шуменското плато участниците на ДП Нощно по ориентиране и изпрати повечето от тях с усещането по-скоро за успешно оцеляване, отколкото за постигане на високи постижения.

Тежките метеоролгични условия направиха традиционно приятно състезания като Нощното и отличния терен на Платото истински изпитания за заявилите се почти 300 състезатели, на възраст от 10 до 82 години. 87 от регистрираните не влязоха в класирането по различни причини – незавършили, пропуснали точки или нестартирали.

Тазгодишният шампион от ДП средна Владимир Атанасов от Бегун взе титлата при мъжете с време от малко по-малко от час, следван на около минута от Апостол Атанасов от Трапезица и на почти две от Иван Сираков от Вариант 5. Тежките условия се отразиха на резултатите, в които разликата между първия и последния влязъл в контролното време беше 1:40 минути.

При дамите Косара Ботева от Узана взе убедително титлата 1:01:58 ч, следвана на 2 минути от Наталия Атанасова от Бегун. Националната състезателка Андрея Дяксова от Карлък остана трета с изоставане от почти 6. Тук “ножицата” беше далеч по-малка – едва 38 минути.

Вижте сплитовете
Вижте класирането