Стабилно представяне на българите в последния ден на EYOC 2021

Начало » Стабилно представяне на българите в последния ден на EYOC 2021

Джан АхмедовЕвропейското първенство по ориентиране за юноши и девойки в Литва завърши днес със спринтовата дистанция, която беше чакана с най-голямо нетърпение от родните представители.

И с основание, тъй като в старата част на Вилнюс те направиха стабилни представяния на фона на много техничния, труден и доста отдалечен като характеристики от познатите у нас спринтови райони терен.

Преслав Щерев при 18-годишните зае почетното 24-то място, а в същата група Стефан Михайлов е 45-ти. Тервел Драгоев и Калоян Петров заеха място в седмата десeтка съответно 62-ри и 68-ми.

Карина Георгиева направи добро бягане и се нареди 34-та в групата на 16-годишните момичета. Рая Асенова е 58-ма, Емили Александрова 67-ма, а Ивана Педева 79-та.

При 18-годишните денят се оказа доста по-добър за Десислава Бахчеванова, която е 36-та. Съотборнчката й в Компас Крос Велина Коева е 46-та, а Рени Ненкова 61-ва. Миряна Бойкова е дисквалифицирана.

Лазар Миланов се класира най-напред при 16-годишните момчета с 46-то място. Джан Ахмедов и Боян Георгиев застанаха един до друг съответно 58-ми и 59-ти, а Велислав Долчинков е 86-ти.

Видео от днешните бягания на българите можете да видите във фейсбук групата “Ориентирането – начин на живот”.

Карти и GPS