Спринт, нощен скорелауф и класика на “Ябълковата купа” в Дупница и Кюстендил

Начало » Спринт, нощен скорелауф и класика на “Ябълковата купа” в Дупница и Кюстендил


Традиционните състезания, организирани от СКО “Руен” тази година преминаха при нов формат и под ново име. Вместо традиционната вече “Черешова купа”, 2022 г. посрещна над 220 състезатели под името “Ябълкова”. Проведоха се три старта – спринт, нощен скорелауф и средна дистанция в Дупница и Кюстендил.

Стартовете започнаха със спринт в центъра на Дупница, който предложи динамика, обрати, неочаквани ситуации и една “спринтова” отсечка по стълби, която активизира до краен предел участниците.

Борис Йосифов и Мартин МариновБорис Йосифов от НСА Сивен и Миряна Бойкова от Компас Крос спечелиха първите места в центъра на града, който за първи път виждаше състезание по спортно ориентиране.

Резултати спринт
Сплитове спринт

Вечерта участниците се преместиха в парк “Рила” за атрактивния нощен скорелауф. Боян Софин от Соколец и Моника Ламбева от Бачо Киро бяха най-бързив него и с победите си заеха първите места и в общото класиране от двата старта.
Нощен скорелауфРезултати нощен скорелауф
Сплитове нощен скорелауф

Средната дистанция премести центъра на събитията в Кюстендил, където в неделния ден състезателите трябваше да определят крайните победители от трите старта. В средната дистанция в парк “Хисарлъка” Боян Софин и Моника Ламбева взеха по още една победа и станаха победитеи в генералното класиране.

Резултати средна
Сплитове средна

Общо класирне от трите старта

Абонирайте се за канала Orienteering Bulgaria в YouTube