Силен следобед за Русе на спринтовата щафета на ДП 20-21

Начало » Силен следобед за Русе на спринтовата щафета на ДП 20-21


Двата русенски отбора – Компас Крос и Истрос спечелиха смесените щафети от Държавното първенство по ориентиране в групите 20 и 21 г., което започна днес в Пловдив.

В елитната група Гергана Стойчева, Петър Борисов, Ивайло Каменаров и Велина Коева от Компас Крос бяха най-бързи и се окичиха със златните медали, следвани от отбора на Младост и този на Трапезица, като и трите тима се върнаха сами и медалите бяха разпределени без финален спринт.

Компас Крос не бяха водачи само на първи пост, когато националката Лилиана Гоцева се върна първа за Младост, но след това хвана здраво водачеството.

Другият отбор от крайречния град – Истрос пък триумфира в групата на 20-годишните. Яна Пенева беше едва пета на първи пост с 2:20 минути изоставане от лидера – съгражданката й от отбора на Компас Крос Десислава Бахчеванова, а на втори пост Мартин Аргиров съкрати доста изоставането, качвайки се на трета позиция. След трети пост напред изскочи състава на Бегун, който направи сериозна разлика пред останалите, а бъдещите победители отново изостанаха на повече от две минути на поста на Мартин Рачев.

На четвърти пост обаче Ясна Петрова очаквано направи силно бягане и се върна с повече от убедителна разлика – 1:39 минути пред Компас Крос с Миряна Бойкова. Третото място остана за Бегун.

Утре програмата на ДП продължава със средна дистанция и с първия ден на купа “Пловдив”, които ще се проведат на летовището “Студенец” на няколко километра южно от Пловдив. В неделя е спринта в стария град.


Можете да подпомогнете Bgorienteering.net като се абонирате за канала му в YouTube. Достигането на определен брой абонати, ще позволи да се предава на живо през най-популярната видео платформа!