Световното започва! Всичко, което трябва да знаете за… средната

Начало » Световното започва! Всичко, което трябва да знаете за… средната

WOC2021Две години след последното издание на WOC, световният шампионат по ориентиране се завръща и то как – с очаквания за грандиозно шоу по изключителните терени в Чехия.

След като стана ясно каква е ситуацията около спринтовите дисциплини, сега е моментът да продължим напред по програма. А там на 6 юли е предвидена средна дистанция с квалификация и финал в Шмрзовка.

Схемата за класиране за финала е колкото простичка за някои, толкова и сложна за други. 100-процентово място ще имат всички тези, които се класират в топ 15 на своя квалификационен поток. На финала обаче може да има до 60 състезатели, като последните 15 се класират по няколко критерия. Основният е най-добре класиралият се състезател от държава, която няма представител на финала. След него се процедира по по-сложна схема.

Теренът е предизвикателна планинска част, на места със заблатени участъци. От средно до силно пресечен с надморска височина варираща в рамките на 300 метра от най-ниската до най-високата точка. Преобладават стръмни склонове и гранитни камъни и скали. Видимостта е от много добра до силно ограничена.

Състезателите ще се изправят пред маршрути с дължини от 3.4 до 4 км в квалификациите и от 4.5 до 5.4 на финала

Стара карта
Важни връзки