Регламент за определяне на националните отбори за 2023 г.

Начало » Регламент за определяне на националните отбори за 2023 г.

Национален отбор EYOC 2022Българската федерация по ориентиране публикува регламента за определяне на националните отбори по ориентиране през 2023 г.

За мъжете и жените предстоят три големи старта – Световно горско първенство, Европейско спринтово и Шампионат на Югоизточна Европа. Кандидатите ще бъдат тествани в четири старта и бягане на писта, като за последното изпитание има и бариерен норматив.

България е домакин на Европейското първенство за юноши и девойки до 16 и 18 г. Състезанията ще се проведат във Велинград през юни, а в края на август за същите възрастови групи предстои и Шампионат на Югоизточна Европа в Босна и Херцеговина. И за тях са предвидени четири старта, три от които ще са на втория официален лагер през април. Кандидатите ще се пробват и на пистата.

Младежите и девойки до 20 г. ще участват на Световно първенство в Румъния и на Шампионат на Югоизточна Европа. Те имат пет контролни състезания в календара, както и физически норматив на писта.

На практика надпреварата за националните отбори започва след по-малко от месец, на националните лекоатлетически шампионати в зала, когато повечето ще опитат силите си на 3000 и 5000 метра.

БФО публикува и регламентите за нациоалните отбори по ски ориентиране и коло ориентиране

Вижте регламента за НО по ски ориентиране
Вижте регламента за НО по колоориентиране

Вижте регламента за НО по ориентиране