Пет клуба с титли от ДП 20-21 спринт и средна

Начало » Пет клуба с титли от ДП 20-21 спринт и средна


През отминалия уикенд гр. Елена събра по-голямата част от елита и бъдещия елит на българското ориентиране за държавните първенства в спринта и средната дистанция.

В петък, 28 май, градският стадион в планинския град беше център на спринтовата смесена щафета, която предложи емоции повече в края си, в който първите две в класирането на елита бяха дисквалифицирани заради различни провинения.

В крайна сметка двете щафети на Компас Крос Русе заеха първите две места, следвани от втората на Вариант 5 Търговище, която спечели бронза само с няколко секунди аванс пред Бачо Киро Дряново.

В групата на 20-годишните титлата отиде отново в Русе – в Истрос, следвани от двата варненски тима Академик и Бегун. Въпреки динамиката и интереса, присъстващите на финалната арена станаха свидетели на един единствен финален спринт за по-предно място, дошъл именно в тази група.

Вижте резултатите от спринтовата щафета
Вижте сплитовете от спринтовата щафета

старт спринтСъстезателите се събраха на същото място в събота, за да застанат на старт за спринта, в който участие взеха ориентировачи от 13 до над 70 години.

Едва 28 секунди разделиха първите петима в крайното класиране при мъжете. Шампион стана Иван Сираков от Вариант 5, следван от Стефан Йорданов от същия отбор и Петър Борисов от Компас Крос, който спечели пред четвъртия Боян Иванджиков само с 1 секунда. Пети е Апостол Атанасов от Трапезица.

Кристина Иванова от Младост Благоевград беше повече от убедителна при жените, следвана на над 1 минута от Лилиана Гоцева, също от Младост. Андрея Дяксова от Карлък Смолян зае третото място.

При младежите Калоян Петров от Вариант 5 беше над всичи, следван от Николай Недков от Академик и Мартин Аргиров от Истрос. Ясна Петрова (Истрос) е първа в Ж20, следвана от Десислава Бахчеванова от Компас Крос и Ренета Ненкова от Вариант 5.

Вижте резултатите от спринта
Вижте сплитовете от спринта

Награждаване мъже 21 средна дистанцияПоследният ден изпрати ориентировачите близо до Елена на техничен и труден район, който затрудни доста от състезателите. Така предимство имаха по-опитните ориентиривачи, които показаха, че скоро няма да отстъпят пред младата вълна.

Титлата взе Владимир Атанасов от Бегун, който изпревари с над минута световния шампион Станимир Беломъжев от Ски Клуб Хемус Троян и близо с 3 Иван Сираков от Вариант 5.

Челната тройка от спринта се качи отново на стълбичката с малка корекция и смяна на местата на двете състезателки от Младост – първа е Лилиана Гоцева, а втора Кристина Иванова. Трета отново е Андрея Дяксова.

Преслав Щерев от Бегун е номер 1 при младежите, следван от Стефан Йорданов от Компас Крос и Николай Недков от Академик. Яна Илиева от Вариант 5 беше над всички при момичетата, следвана от Велина Коева от Компас Крос и Йоханна Цветанова от Истрос.

Вижте резултатите от средната дистанция
Вижте сплитовете от средната дистанция

Резултати от съпътстващото състезание за купа “Елена”