Пета позиция за Тачо в преследването на WSOC 2024

Начало » Пета позиция за Тачо в преследването на WSOC 2024

преследване Рамзау 2024Станимир Беломъжев зае петото място на преследването – дълга дистанция от втория ден на Световното по ски-ориентиране, което се провежда в Рамзау, Австрия. Антония Григорова пък е 11-та при дамите.

Станимир започна стабилно от втора позиция след вчерашния спринт и в края на първата обиколка беше на минимално изоставане на лидера и бъдещ шампион Баклид в група от още трима състезатели. Малко преди началото на третата обиколка втори се откъсна Никола Мюлер, който до края не изпусна позицията.

Зад него останаха Никлас Екщрьом, Аапо Випола и Станимир Беломъжев, които макар и разделени от няколко секунди и метри, имаха визуален контакт един с друг, а към тях се присъедини и шведът Йонатан Стал. Решаваща се оказа отсечката 30-31, в която Випола, Екщрьом и Тачо се разделиха, като изборът Екщрьом се оказа най-добър и той финишира трети, сънародникът му Випола четвърти, а в самия край Станимир избяга на шведа за петото място.

При жените Магдалена Олшон дублира титлата си от вчера с нов убедителен успех, следвана от две свои съотборнички – Линда Линквист и Фрида Сандберг. Една от фаворитките след вчерашния спринт Туве Александершон не завърши дистанцията.

Антония Григорова отстъпи с едно място след спринта и зае 11-та позиция. 20-та е Андрея Дяксова, А Калина Недялкова остана 30-та.

В състезанието от програмата на Световното първенство за младежи Димитър Димитров е 32-ри, а Лазар Миланов 33-ти. Ясемин Занкова е 29-та при девойките.

При състезателите под 17 години, за които това е Европейски шампионат Светлозар Колев е на 22-ра позиция, а Антон Капсъзов е 28-ми. Рая Христова при девойките е 22-ра.

Абонирайте се за канала Orienteering Bulgaria в YouTube