Отмениха EJYOC 2020

Начало » Отмениха EJYOC 2020

Илюстративна снимка на ориентировачОрганизационният комитет по провеждане на Европейското първенство за юноши, младежи и девойки в Унгария през октомври тази година, съобщи че шампионатът се отменя.

“Направихме всичко възможно това събитие да се случи, но външните обстоятелства бяха против нас, написаха в съобщение те и уточниха причините, които са, както следва:

  • Участието на все повече европейски федерации е или несигурно, или невъзможно, отчасти пряко поради пандемията COVID-19 или ограниченията за пътуване (анулиране на полети, влизане в Унгария), които пандемията причини
  • Унгарската ситуация с коронавирус се влоши през последните няколко дни и прогнозата е, че ще се влоши още повече.
  • По-рано тази седмица общината на приемащия град Salgótarján не е могла да даде необходимите гаранции, за да продължи организацията: те са били несигурни дали такова масово събитие с широко международно участие трябва да се проведе в града при настоящите обстоятелства

“С инструментите, с които разполагаме, Организационният комитет не може да гарантира здравето на всеки участник. Надяваме се да успеем да организираме това събитие в една от следващите години, когато ситуацията се нормализира. Дотогава се грижете и бъдете здрави!”, завършва съобщението.