Места във втората десятка за българите в средната на WSOC 2024

Начало » Места във втората десятка за българите в средната на WSOC 2024

Станимир БеломъжевСветовният шампион Станимир Беломъжев остана далеч от призовите места в средната дистанция на Световното първенство по ски-ориентиране, което се провежда в Рамзау, Австрия.

Тачо има две световни титли в дисциплината, както и сребърен медал от спринта в настоящия шампионат. Той изостана с повече от 30 секунди още до първата контрола на 5 точка, а веднага сед това направи грешка, която му костваше още време. Въпреки че до средата на дистанцията той се движеше след 20-та позиция, с много силен финал успя да стигне до 13-то място в крайното класиране на 4:55 минути от станалия шампион за трети път в рамките на първенството Йорген Баклид от Норвегия.

Втори е Никола Мюлер от Швейцария, а трети Теодор Мо Хйелсет от Норвегия.

При жените Антония Григорова остана 17-та на над 8 минути пасив от шампионката Анна Улвенсоен от Норвегия. Втора е Магдалена Олшон, а трета Линда Линдквист, и двете от Швеция. Андрея Дяксова зае 22-то място, а третата ни участничка – Калина Недялкова зае 34-та позиция.

Ясемин Занкова е 31-ва при девойките на Световното първенство за младежи и девойки, а при младежите Димитър Димитров е 35-ти, с три места пред Лазар Миланов.

На Европейското първенство за юноши и девойки Рая Христова зае 21-во място, а Светлозар Колев и Антон Капсъзов са съответно 24-ти и 32-ри.

Абонирайте се за канала Orienteering Bulgaria в YouTube