Кристина Иванова влезе във финала на средната

Начало » Кристина Иванова влезе във финала на средната

Кристина Иванова на лагера на НО в АхтополСъстезателката на Младост (Благоевград) Кристина Иванова е първият български състезател на световното по ориентиране в Чехия, който се класира за финал.

Тя беше във втори поток в компанията на Туве Александершон, Симона Аберсолд и Андрине Бенжаминсен и след добро бягане без почти никакво колебание, остана на 13-та позиция и изоставане от малко под 8 минути от победителката Александершон.

Аберсолд тръгна две минути след нея и я настигна на четвърта точка, заедно със състезателка от Белгия. Трите бягаха заедно до шеста, когато швейцарската, направила сериозна грешка още в началото, вдигна оборотите и остана сама напред. Без грешки и със стабилно бягане Иванова стигна до класиране за следобедното бягане.

В първия поток Андрея Дяксова остана 18-та, на малко повече от минута от 15-тото място. Първа е Сабине Хаусвирт от Швейцария.

Лилиана Гоцева имаше малшанса да се падне в най-оспорвания поток и въпреки че изостана само 5:09 от победителката Марие Олаусен от Норвегия, не успя да се класира с пасив от 37 секунди от 15-то място.

Неприятна грешка още за първа точка лиши Иван Сираков от директно класиране*. Той остана 17-ти в своя поток, но на едва 15 секунди от последната квота за финала. Боян Иванджиков остана 25-ти в своя поток, а Апостол Атанасов се нареди 31-ви.


*България все пак ще има представител на финала при мъжете по схемата на организаторите, според която всяка нация трябва да има участник. По нея се предвиждат допълнителни до 15 места извън класиралите се 45 души.

Иван Сираков стартира в 17:24 ч. българско време.