Край на ограниченията! Ориентировачите могат да тренират

Начало » Край на ограниченията! Ориентировачите могат да тренират

Анализ на маршрутЗа ориентирането, както и за всички индивидуални спортове, няма да има ограничения за тренировъчна и състезателна дейност от 22 декември, включително и възрастова. Това е посочено в новата заповед за противоепидемичните мерки.

Състезанията обаче остават без публика, което ориентирането все някак “ще преживее”, предвид факта, че почти всеки, появил се на състезание е и участник в него.

В новата заповед на здравния министър точка 9, която засяга спорта, се изменя по следния начин:

“Преустановява се провеждането на спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер при колективните спортове за лица под 18 годишна възраст. Изключение се допуска само за картотекирани спортисти към спортните федерации. Спортните състезания за всички възрастови групи се провеждат без публика.”

В сега действащите до 21 декември ограничения точка 9 има следния текст:

“Преустановяват се всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица до 18 годишна възраст, с изключение на международните спортни състезания, които са започнали към датата на влизане в сила на тази заповед. Всички спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица над 18 годишна възраст и международните спортни състезания за лица до 18 годишна възраст се провеждат без публика.”

В превод: Обувайте маратонките, грабвайте компасите и картите, защото оправдания вече няма!


Можете да подпомогнете Bgorienteering.net като се абонирате за канала му в YouTube. Достигането на определен брой абонати, ще позволи да се предава на живо през най-популярната видео платформа!

Абонирайте се за канала Orienteering Bulgaria в YouTube