Иван Сираков и Кристина Иванова са най-добрите спринтьори

Начало » Иван Сираков и Кристина Иванова са най-добрите спринтьори


Иван Сираков от Вариант 5 и Кристина Иванова от Младост сложиха край на русенската доминация на ДП 20-21 спринтова щафета, средна и спринт, побеждавайки убедително в атрактивната къса дистанция, с която беше сложен край на тридневните състезания в Пловдив.

Иван Сираков остави Ивайло Каменаров на цяла минута и 13 секунди, а състезателят на Компас Крос се оказа със секунда по-бърз от Апостол Атанасов от Трапезица.

Мъжете имаха тежък маршрут от близо 4 км по права линия със сериозните за спринт 155 м сборно изкачване, което победителят измина за 21:07 минути.

При дамите Кристина Иванова остави на 32 секунди след себе си Ясна Петрова от Истрос и на 1:21 минути съотборничката си в Младост Лилиана Гоцева. Както и в средната дистанция, челната тройка беше категорично над останалите.

При мъже 20 шампион е Александър Иванов от Бегун, следван от Петър Борисов от Компас Крос и Преслав Щерев, като тримата се събраха в едва девет секунди.

Драма имаше и при жени 20, където Андрея Дяксова от Карлък размаза конкуренцията с аванс от 2:44 минути. Следващите три обаче – Велина Коева от Компас Крос, Десислава Бахчеванова от Компас Крос и Ния Георгиева от Диана се вместиха в 5 секунди, като Георгиева остана без медал.

Вижте сплитовете

Вижте резултатите

Можете да подпомогнете Bgorienteering.net като се абонирате за канала му в YouTube. Достигането на определен брой абонати, ще позволи да се предава на живо през най-популярната видео платформа!