Запази си място в Bgorienteering.net!

Начало » Запази си място в Bgorienteering.net!

Здравейте приятели на ориентирането и Bgorienteering.net. Както вече анонсирахме, в сайта настъпват някои промени, целта на които е по-качествено съдържание за читателите и потребителите му.

От днес всеки, който желае да ползва пълните функционалности на страницата, може да се регистрира в нея.

Регистрацията е лесна и бърза. Тя преминава през няколко прости стъпки:

В горния ляв ъгъл на сайта вече има ново, потребителско меню. При първото влизане в сайта там ще се видят линкове към “Вписване” и “Регистрация“.

На адрес – https://bgorienteering.net/register/, всеки първо трябва да избере потребителско име, което няма как да промени след това. След това трябва да въведе парола. В името на сигурността, тя трябва да бъде достатъчно надеждна за всеки потребител. Следва повторение на паролата.

В следващата стъпка трябва да се въведе активен мейл, на който ще получите съобщение за активацията на акаунта ви.

Следва стъпката за попълване на имена и отбелязване, че сте запознати с общите условия.

След натискане на бутона “Регистрация” ще получите мейл, който ще ви предостави бутон, натискането на който ще активира акаунта ви. След активацията ще получите и още едно писмо, с което ще ви приветстваме в нашата задружна общност. Заради различните настройки на мейл сървърите, е възможно някои от писмата да попаднат в папки, различни от основната.

След като влезете в акаунта си през – https://bgorienteering.net/login/, вие ще влезете в своя потребителски профил. Тъй като той ви е необходим единствено за достъп до някои от услугите, неговият интерфейс на този етап е изключително семпъл.

В горния ляв ъгъл менюто ще има следния вид: “Профил”, “Акаунт”, “Излизане”.

Натискайки на “Акаунт”, вие ще видите всички опции по вашия акаунт. Тук бихте могли да направите и съответните промени при желание от ваша страна. Включително да смените паролата или да изтриете акаунта си. За всяко от тези действия, вие ще получите уведомителен мейл.

С натискане на “Излизане”, вие ще излезете от акаунта си.

Защо се въвеждат регистрациите?
Желанието на Bgorienteering.net е да изгради сплотена общност от приятели на ориентирането, на които да представи всичко от нашия прекрасен спорт, от което те се интересуват. Съдържанието в сайта, което ще бъде достъпно чрез регистрация ще е изключително и само това, което е собствено и няма как да се открие на друго място в Интернет.

Пример за това са ранглистите на младите състезатели в групите 12 и 14 г. След огромния интерес към тях през 2019 г. информация за подрежданията ще има отново всяка седмица, като всеки ще може да вижда класираните от 1 до 5 място. След регистрация, достъпни ще са подредените до 20-то място. В края на сезона отново само регистрираните ще са тези, които ще видят пълните ранглисти.

В първата година на съществуването си Bgorienteering.net започна да събира и публикува и може би най-ценните неща от нашия спорт – картите от състезанията. През тази година те ще бъдат достъпни след регистрация.

В графата може да попаднат и отделни материали, в зависимост от конкретната ситуация.

Стандартната информация за състезания, включваща наредби, покани, бюлетини, резултати – ще бъде достъпна без регистрация. Няма нужда да се регистрирате, ако искате да разгледате снимки от състезания, за които огромен процент от случаите заслугата е на клубове, които ги публикуват във фейсбук. Видео секцията, в която тази година ще има все повече материали, също ще е достъпна без регистриране.

Bgorienteering.net съветва всеки да се запознае с политиката на поверителност, общите условия и политиката за бисквитките на сайта.

До края на февруари съдържанието в сайта ще бъде свободно за всички потребители.

Абонирайте се за канала Orienteering Bulgaria в YouTube