Жега и баири на Черешовата купа

Начало » Жега и баири на Черешовата купа

Точка К, черешова купаБлизо 200 състезатели по ориентиране взеха участие на традиционната Черешова купа “Кюстендилска пролет”, която премина при високи температури и нива на настроение. Стартовете бяха в Дупница и село Слокощица.

Първият ден събра участниците в парк “Рила” край Дупница за старт по парково ориентиране, което за някои беше предизвикателство заради бързото “идване” на точките и големия човешки трафик из парка, който не позволяваше развиване на високи скорости.

При мъжете успех постигна Петър Доганов от Пловдив, следван от двама състезатели на НСА-Сивен – Георги Йосифов и Борис Йосифов.

Награждаване ж 21При ж21 тройката събра състезателки на възраст 15-17 г., като успехът бе за най-опитната от тях – Славена Петкова от Вежен. Втора на само 10 секунди остана Ивана Педева от НСА-Сивен, а трета е Ния Онуфриева от Вариант 5.

Вижте класирането от парковото ориентиране
Вижте сплитовете от парковото ориентиране

Неделята беше предвидена за средна дистанция, която се проведе близо до Кюстендил – в с. Слокощица, а още първите гледки от финала подсказаха на участниците, че ги чакат тежки минути по трасетата.

Петър Доганов взе победата и в средната дистанция, за да завърши първи в крайното общо класиране. След него се нареди Борис Йосифов, а трети е Георги Йосифов.

Антония ГеоргиеваПри жените класирането се обърна по-рязко. Четвъртата от първия ден Грета Димитрова от Север направи най-добро бягане и се нареди първа в крайното подреждане. Ивана Педева е втора, а трета остана Славена Петкова.

Вижте общото класиране
Вижте сплитовете от средната дистанция

ВИДЕО можете да видите в канала “Ориентиране България” в YouTube. Ако не сте се абонирали, не забравяйте да го направите. Така подпомагате развитието на сайта!