Драматични обрати в последния ден на купа “България”

Начало » Драматични обрати в последния ден на купа “България”

Награждаване мъже и жени 21 елит на купа "България" 2020Последният ден на 44-ото издание на националната купа “България” по спортно ориентиране донесе много емоции на състезатели и зрители край паметника “Създатели на българската държава” на Шуменското плато.

Смятаният за основен фаворит за титлата при мъжете Ивайло Каменаров от Компас Крос, който спечели първите два старта, остана едва трети, а шампион е роденият в годината на първото издание на състезанието – Николай Димитров от Браун тим. Той спечели с финален спринт срещу друг от предварително сочените за фаворити Иван Сираков от Вариант 5.

При жените лидерката Андра Сесилия Анхел от Румъния финишира безпроблемно като победителка, а в спор за второто място спринтът реши спора между Ясна Петрова от Истрос и Лилиана Гоцева от Младост. Анхел имаше над 11 минути аванс преди старта, а сребърната медалистка Петрова стартира на изоставане от над 16 минути от нея и над 4 от Гоцева. Пред тях бяха Андрея Дяксова и Ния Георгиева, които обаче не успяха да запазят местата си в тройката.

Финални спринтове имаше и в други групи, като най-запомнящ се беше между Здравко Колев и Тервел Драгоев в мъже 16. Победата отиде в Колев, въпреки двете победи на конкурента му в предишните два дни.

Вижте сплитовете

Вижте резултатите