Десетки деца се включиха в специалното състезание за най-малките в Перник

На 6 и 7 септември в Перник се проведоха състезания за деца във възрастовите групи от 10 до 16 години, на което много от участниците за първи път се запознаха с магията на ориентирането в състезателна обстановка.

Първият ден беше спринт в централната част на града. Най-голяма беше емоцията при десетгодишните, за които също имаше класиране и медали, въпреки че победата както винаги беше за всички.

При момчетата до 12 г. победител е Алекс Сархачев от Узана. Благовест Христов от НСА-Сивен спечели групата на мъже 14, а в тази на 16-годишните първото място е за Александър Котков от Валди.

Силвия Трифонова от Валди е първа при момичетата до 12 години. Мила Митова от НСА-Сивен взе златен медал при жени 14, а Ния Онуфриева от Вариант 5 беше най-добра в групата на 16-годишните.

Вторият старт беше средна дистанция в парк “Войниковец”. Богдан Евгениев от Валди беше най-бърз при 12-годишните момчета, а при 14-годишните първото място грабна Александър Хромовской от местния отбор Кракра. Александър Котков от Валди отново взе златен медал в мъже 16.

Първите от първия ден при момичетата отново взеха златни медали и в средната дистанция, съответно – Силвия Трифонова (ж12), Мила Митова (ж14) и Ния Онуфриева (ж16).