В Швейцария се проведе световното студентско първенство по ориентиране

Начало » В Швейцария се проведе световното студентско първенство по ориентиране

Национален отбор студентиОт 17 до 21 август в Швейцария се проведе световното университетско първенство по ориентиране, в което България беше представена от седем състезатели.

Андрея Дяксова се нареди 34-та в спринта от първия ден на събитието, а от мъжете Петър Борисов направи най-добро класиране със своето 40-то място. Победители станаха Джонатан Густафсон от Швеция и Елине Гемперле от Швейцария.

Вижте класирането на българите в спринта
Вижте официалното класиране

Двойна швейцарска победа беляза втория ден, предвиден за дългата дистанция. Фабиан Аберсолд при мъжете и Катрин Мюлер при жените се поздравиха с успех, докато Андрея Дяксова записа 28-мо място. Най-напред от мъжете се нареди Боян Иванджиков с 46-та позиция.

Вижте класирането на българите на дългата
Вижте официалното класиране

Четвърта световна титла записа Швейцария по време на смесената спринтова щафета, на която бългрският отбор в състав Андрея Дяксова, Стефан Йорданов, Боян Иванджиков и Евангелина Дяксова се наредиха 13-ти.

Вижте класирането от смесената щафета

Победители дългаДенят на средната дистанция беше за скандинавците и Виктор Свенск от Швеция и Ида Хаапала от Финландия взеха титлите. Андрея Дяксова записа 41-ва позиция, а Боян Иванджиков 54-та.

Вижте класирането на българите на средната
Вижте официалното класиране

Последният ден по традиция премина в щафетни бягания, в които мъжката ни щафета не завърши, а дамите в състав Андрея Дяксова, Евангелина Дяксова и Борислава Миткова се наредиха 13-ти. Швеция при мъжете и Франция при дамите взеха световните титли.

Вижте класирането от щафетите