Вариант 5 на върха на ранглистата на жени 16

Начало » Вариант 5 на върха на ранглистата на жени 16

Яна Илиева на финалната точка на купа Пазарджик 2020Новините от последните дни са обнадеждаващи за спорта в България, а ориентировачите вече могат да тренират самостоятелно на отделни райони или по алеите в парковете.

Първоначалните планове на Bgorienteering.net бяха да изненада своите читатели с ранглиста на състезателите и от групите 16 и 18 с обобщени данни в края на сезона, но извънредната ситуация промени намеренията и затова ще ви запознаем с текущото разпределение на местата, формирани от три състезания и общо пет старта.

Причините да погледнем и към тези състезатели е тяхната важност по отношение на кадрите, които започват да попълват националните отбори от тази възраст, а също така и големия интерес след първото издание на ранглистите миналата година.

Започваме с групата на 16-годишните момичета.

1. Яна Илиева Вариант 5 – 80 т.
2. Ренета Ненкова Вариант 5 – 58 т.
3. Емили Александрова Вариант 5 – 30 т.
4. Гергана Стойчева Компас крос – 24 т.
5. Славена Петкова Вежен – 21 т.

Първите три места в нея са окупирани от състезателки на Вариант 5 – Яна Илиева, Ренета Ненкова и Емили Александрова. Ранглистата до 20-то място можете да видите тук. Припомняме, че за да го направите, трябва да сте регистриран потребител.