Близо 200 деца се състезаваха на състезание в Перник

Начало » Близо 200 деца се състезаваха на състезание в Перник

Контролни точки на купа Перник 2019Общо 200 участници застанаха на старт на организираното за втора поредна година от СКО “Кракра” състезание за деца в групите от 10 до 16 г.

Участваха представители на клубовете Чумерна 83-Елена, Валди – София, Младост-Благоевград, Руен – Кюстендил, Рила -София, Узана – Габрово, НСА -Сивен, Бачо Киро 94 – Дряново и Кракра Перник.

За по-големите – родители, треньори и гости, беше осигурен отворен маршрут

В съботния следобед състезателите се съревноваваха в спринтова дистанция в района на крепостта “Кракра”, а в неделния следобед в средна дистанция в района на хълма около крепостта с последни точки във вътрешността й.

Маршрутите на тех. ръководител Георги Хаджимитев бяха оценени високо от всички участници. Състезанието се организира по програма “Децата и спортния клуб”, изцяло финансирана от ММС.

При мъже и жени 10 на спринта победители са Николай Сердаров от Младост и Наталия Трифонова от Валди. При 12-годишните успех постигнаха Алекс Сархачев от Узана, и Никол Емилова от Руен. Всички те бяха над останалите и на средната дистанция.

В първия ден при мъже 14 победи Калоян Кайнакчиев, а при момичетата Теа Терзиева от НСА. Григор Григоров от Руен и Мая Янчева от Валди пък бяха най-добри при 16-годишните.

В тези групи победители в неделя бяха Деян Ботев от Кракра и Цветанка Василева от Младост. Както и Григор Григоров от Руен и Ивана Гонева от Кракра.