Новото през 2020 г. в Bgorienteering.net

Българският сайт за ориентиране Bgorienteering.net приключва успешна първа година от своето съществуване. Основните цели бяха изпълнени – разпознаваемост, генериране на доверие и старт на дългосрочния проект с ранглистите за най-малките.

На практика колко е била успешна ще можем да кажем точно след година, когато ще можем да я сравним с отминаващата тогава. Разбира се, голямото желание на всички, които по един или друг начин са ангажирани с работата около сайта е едно: 2020 да е по-добра за него.

Как обаче ще се случи това?

Разбира се, когато се вдигне летвата на изискванията. Към хората, които го правят от страна на тези, които го ползват. Затова ще анонсираме някои нововъведения, които ще дойдат в сайта в началото на следващата година.

Нов дизайн
Всъщност сегашния, но допълнен с нови функционалности. Реалната сръпка е закупуването на професионален темплейт, който да даде повече възможности както за сайта, така и за потребителите. Бъдете уверени, че разликата ще се усети бързо.

Новият дизайн ще дойде и с преместване на нов хостинг, който ще ни даде повече възможности за качествена работа.

SSL сертификат
Какво всъщност е SSL сертификат? Secure Sockets Layer/SSL/TLS e протокол, който се използва за защитата на връзката, осъществена от потребителите към сайта. SSL сертификатът криптира данните и защитава канала, по който се извършва комуникацията. Т.е. всички данни, които преминават от браузъра на клиента до уеб сайта са криптирани и защитени. Така се предпазвате от посегателства към поверителна информация. Специално за bgorienteering.net ще се отнася частта с имейл адреси, но в бъдеще и за други неща.

Mетафорично казано, протоколът SSL представлява нещо като катинар, който поставяме в сайта. Той прави достъпа на информация поверителен и само ние и потребителят, който ползва дадена услуга имаме ключ за достъп до криптираната връзка.

По този начин желаем да увеличим още повече доверието към Bgorienteering.net.

Достъп до уникално съдържание
Новините от състезанията, базирани на резултатите са просто смляно през фунията на статистиката съдържание, което за нашия сайт не е собствено. Такова обаче са ранглистите, картите, някои специфични преводни материали.

За да се стигне до тях през 2020 г. потребителите на сайта ще трябва да направят лесна и бърза регистрация с валиден мейл. Само с него или с потребителско име в системата ще бъдат достъпени въпросните материали.

Като стана дума за ранглистите, от следващия сезон първите пет от всяко класиране ще бъдат видими свободно, а след регистрация – от първо до 20-то място. В края на годината само регистрираните потребители ще могат да видят и пълните класации.

Мултимедия
Собственият видеоканал на Bgorienteering.net ще бъде развит, а всички в сайта се надяват за него да се запишат колкото се може повече хора. Бихме се радвали, ако получаваме видеоматериали и от състезанията, които няма възможност да бъдат посетени.

Същото се отнася и до фотогалериите. Тук е моментът да поздравим всички, които допринасят страхотните кадри от нашия любим спорт да достигнат до колкото се може повече хора.

Социални мрежи
Животът на много от нас е в социаните мрежи, където ако не присъстваш в днешно време, значи е много съмнително дали изобщо съществуваш. Bgorienteering.net има профили във Facebook, Instagram, Twitter и YouTube. Надяваме се на още повече последователи в тях.

През 2020 г. ще създадем и фейсбук група, в която да говорим, пишем и да се наслаждаваме на ориентирането. Всеки един от Вас ще е добре дошъл в нея!

Огромното ни желание е сайтът да се превърне в естествена онлайн платформа, която да събере всички приятели на ориентирането в България и където те да намерят всичко, от което се интересуват в любимия си спорт.

Сърдечни поздрави
Bgorienteering.net