Над 100 деца се ориентираха в Карлово

ТД „Васил Левски“ Карлово организира нетрадиционен старт по ориентиране, с който акцентира преди всичко на представянето на най-младите състезатели.

Над 100 момчета и момичета от възрастовите групи между 10 и 18 г. взеха участие в състезанието, което се проведе в гр. Карлово на 8 юни. Те се надпреварваха в комбинация от технично ориентиране и градски спринт.

Домакините превърнаха старта в дебют за много местни деца, които за първи път усетиха тръпката да се състезаваш с карта и компас.

Светлозар Колев от Чумерна Твърдица беше най-добър при 12-годишните, изпреварвайки с над шест минути втория – Мартин Андонов от „Васил Левски“ и с още почти две минути Мартин Костадинов от Пловдив.

Един от лидерите в ранглистата на мъже 14 – Велислав Нейчев взе нови точки с първото си място. Втори в тази група е Иван Пачов от „Васил Левски“, а трети е друг представител на Твърдица – Иван Петров.

Димитър Йорданов от Компас 1994 е първи при 16-годишните, следван на едва девет секунди от Ганчо Бараков от „Васил Левск“. Трети е Красимир Славчев, отново от отбора на домакините.

Панайот Панайотов (Васил Левски) взе първото място в мъже 18, следван от Цзяан Ву от Мазалат и Чавдар Атанасов (Васил Левски)

В групата на момичетата до 12 години успехът на Силвия Трифонова от Валди не е изненада. Втора е Кристина Павлова от Хемус, а трета Кристияна Мутафчиева от Пловдив.

Йоанна Николова от НСА-Сивен спечели първото място при 14-годишните. Следва я Дияна Янева от Компас 1994 и Моника Стоянова от „Васил Левски“.

Лицето на Bgorienteering.net Ния Онуфриева от отбора на Вариант 5 опита силите си в по-горната група – при момичетата до 16 години и успя да спечели с аванс от почти четири минути пред Мария Йонкова от Хемус и Виолина Христова от Чумерна.

Цветелина Матеева от Хемус е първа в жени 18, а Елена Генчева от „Васил Левски“ е на второ място.

Всички останали се включиха в отворения маршрут, в който успехът дойде при Владимир Колев от Вариант 5, следван от Стефан Мутафчиев от Пловдив и Димитър Давидов от Маратонец.

Вижте резултатите
Вижте снимки

Please follow and like us:
error